وبلاگ

معرفي اصول اوليه برنامه ریزی درسی – بخش اول

52.1
تشریحی بخون کنکوری بخون

معرفي اصول اوليه برنامه ریزی درسی – بخش اول

اگر عزم خود را برای درس خواندن جزم کرده اید، باید بدانید که مقدار زیادی از راه را خواهید پیمود؛ اما نکته ای که بیش از این مورد احتیاج است،
داشتن برنامه ای برای چگونگی پیمودن راه است؛ برنامه ای که طی آن تدبیر به کمک شما می‏ آید و میتوانید نیرو و انرژی خود را به طور منطقی مصرف کنید و از هدر رفتن آن جلوگیری کنید.
حالت شما مانند راننده ای است که با داشتن یک نقشه خوب و جامع می‏تواند بهترین و نزدیکترین راه را برگزیند.
کمترین خستگی، بیش‏ترین فراگیری و حداکثر استفاده مطلوب از زمان، نتیجة اجرای یک برنامه خوب برای کسب موفقیت خواهد شد.
اما طراحی و اجرای یک برنامه ریزی درسی مناسب، بسیار پیچیده است.در برنامه ریزی بحث ما این است که هیچ کس نسبت به شما آشناتر از خود شما نیست. برداشتی تقریبی از میزان هوش و استعدادهای متفاوت، آشنایی با روحیات و ظرفیت روانی، همه و همه، نکات ریز و در عین حال قابل تأملی است که از شما بهترین برنامه ریز را می سازد.
راهنمایی، در امور متفاوتی می‏تواند به ‏کار بیاید؛ اما با توجه به شناختی که شما از خودتان دارید، پس از دریافت همه راهنماییها، خود شما هستید که باید به تصمیم گیری نهایی و ترسیم جدول برنامه بپردازید؛ در این حال، طراح جدول، خود به استفاده از آن نیز مشغول می‏شود و به طراحی بهترین جدول برنامه درسی می پردازد.
  • برنامه ریزی چیست؟
بیش‏تر برنامه ها به طور ذهنی ترتیب یافته اند و کم‏تر از یک اصول مدون و مرتب پیروی می ‏کنند. اکثراً بدون آن‏که بدانند، برنامهای برای خود درست کرده اند، چیزهایی را در نظر گرفته اند و برای فراگیری مواد مختلف درسی به طور تقریبی میدانند که چه مدت زمانی را صرف این درس یا آن درس کنند؛ یعنی نحوهای از تقسیم وقت که در آن کم‏تر چیزی سر جای خودش است.
اولین مؤلفه ای که در محتوای هر برنامه ای خودنمایی می‏ کند، نظم است؛ نظمی که از فکر به روی کاغذ جان می‏ گیرد و در بازبینی چند باره آن به شکل واقعی خود نزدیک می‏شود.
تنظیم یک برنامه مشخص قبل از هر چیز از هدر رفتن انرژی شما جلوگیری می‏کند و با ایجاد نظم در فکر و کار، آمادگی شما را تضمین خواهد کرد.
حاصل با اهمیت این کار، ایجاد اعتماد نسبت به پیشرفت مطلوب کار و جلوگیری از دلشوره و نگرانیهای معمول داوطلبان در ترس از انجام به موقع همه کارها و مرور همه درسها تا قبل از آزمون است.
پس کمی از انرژی خود را در اینجا صرف کنید تا از اتلاف انرژی در بسیاری از جاهای دیگر جلوگیری شود.
عامل دیگری که علاوه بر نظم در یک برنامه ریزی درست خودنمایی می‏کند، وجود یک نگرش جامع در آن است، نگرشی که تا حد ممکن، تمامی زوایا را در نظر گرفته و با کم‏ترین نقص و اشکال، امکان اجرا داشته باشد.
حال که برنامه ریز و مجری، خود شما هستید، پس میتوانید هر بار که به اشکالی برخورد کردید، خود عیوب کار را رفع کنید و پس از مدت کوتاهی به بهترین برنامه دست یابید؛
در این بین، ممکن است وقتی که در حال طراحی یک برنامه جامع برای درس و زندگی خود طی یک دوره آمادگی هستید، در مشورت با صاحب نظران یا دوستان، متوجه فوائدی در برنامه هایی که آن‏‏ها تنظیم کرده اند، بشوید؛ در این صورت،
استفاده بردن از نکات مثبتی که به فکر دیگران رسیده است، همواره کمک حال شما خواهد بود، در این مورد، توصیه ما این است که جلسه ای با دوستان دیگری که خود را برای آزمون آماده می‏ کنند، تشکیل دهید.
برای هر یک، برنامه پیشنهادی خود را مطرح کنید؛ در این حال، قبل از انجام هر کار، برنامة خود را در معرض نقد دیگران قرار دهید و در درجة بعد، از افکار جدید دیگران استفاده کنید.
—————– مطالعه بخشهای مختلف این مقاله در لینکهای زیر——————-
معرفي اصول اوليه برنامه ریزی درسی – بخش اول
معرفي اصول اوليه برنامه ریزی درسی – بخش دوم
معرفي اصول اوليه برنامه ریزی درسی – بخش سوم

از شیر مرغ تا جون آدمیزاد ⇓

اینارو قبلا نوشتم ⇓

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه